XENDENGUETES I XENDEGUETS!! AIXÒ SEN VA A NORRIS!!

Idoi si, tot té un final i pareix ser que és més proper del que ens hauríem pogut imaginar mai!!
Simateix fa dos anys que es va iniciar aquesta aventura, que hem passat moltes penúries, alegries, curses i quilòmetres plegats.

photo_2016-12-22_09-48-01

Molts d’aquests moments han quedat enregistrats a aquest racó a la xarxa i altres han escapat a aquest registre però s’han compartit a través d’altres canals.
Com a cloenda i que sa futura EXTINCIÓ no sigui excusa per no fer-ho, aquí enregistrarem els esdeveniments dels quals no haguem deixat constància al racó que ens ocupa.(seguirem amb la tònica de deixar-nos coses pel camí, ja que lluny de ser una revista de prestigi internacional, vos trobau davant d’una publicació xendenguil resultat d’una memòria a curt termini accelerada).

Abans de tot des de el club volem fer una menció especial  per aquells
Xendenguets que no tenen por de res, des de Mallorca a Menorca ….I des de Menorca al Pirineu

 

 

 

 

A Alaró es va realitzar la copa Balear de curses de muntanya per equips.

photo_2016-12-22_09-46-05

Cap allà es van desplaçar primeres espases, segones, terceres, reserves, coixos, coixes, llebres i tortugues,…al cap i a la fi, una mescla ben xendengueta!!

Recorregut guapo, exigent a la pujada i també a la baixada que els participants varen poder gaudir. D’aquesta cursa el club s’ha de quedar amb la màxima de que els bons al·lots i les bones al·lotes PODEN ANAR ALLÀ ON ELS FACI GANES. Molt bon paper de tots i de totes, pujades a pòdiums i no pujades a pòdiums incloses!!

 

A destacar la simplicitat del recorregut, és a dir: 6km pujada i 6 km davallada (amb dos repetxons que no en fas comptes, corda, camins sinuosos i una arribada al poble per tenir cames). Aquí ja hi havia indicis forts de que TOT S’ACABA!!

Hola! Una consulta: ja hem xerrat de la PALMA TRAIL?? Per si de cas, ara ho farem. ANAM CONFIRMANT QUE TOT S’ACABA, LA COSA NO FUNCIONA. Cursa feta per na Burguesa, que per noltros és com dir que quasi necessitam passaport per anar a fer-la, ja que es fa a aquell indret del regne de Mallorca que només hi anam quan és inevitable!! Quines ganes!! Comparant podria ser com Na Penyal, però amb més altura, més estones de pujar i més caminets per recórrer. Molt guapa! D’aquelles que conviden a córrer però no te paga es cafè.


Qui vulgui saber resultats, de ben segur que ja els té ben mirats i per això que ara recordi aquelles persones que varen anar fins a veure sa cursa i a recolzar els corredors. Recordau que amb es temps aferrat al cul basta anar-hi entre setmana i tal…però tots teniu STRAVA hi ho sabeu!

I ara ve un bon berenar!! Més propera que l’anterior però quin patir. MUNTANYES D’ARTÀ.

 

Campionat individual de carreres per muntanya de les Illes Balears. Molt de mèrit tenen els que la varen anar a veure amb la calor i humitat que va fer, que vareu aguantar a meta i a diferents indrets del recorregut per donar ànims.

Que vau estar pendents al grup per saber com anava cada un, o que vau esperar a meta per veure si dins alguns dels cotxes que tronaven corredors n’hi havia alguns dels nostres. Igualment enhorabona a la gent que va marcar el recorregut i va organitzar la cursa, i sobretot a la gent dels avituallaments que posant vehicle propi duien aliments i beure als corredors i corredores. ENHORABONA XENDENGUETS I XENDENGUETES que anau a ajudar als corredors a les curses. En referència als participants, volem dir que molt bé els que vau partir i acabar i/o retirar, però no té mèrit ja que estant tan aprop de ca nostra JA SABÍEU AL QUE ANÀVEU.

 

N’hi ha un que fa mal deixar-lo a banda…es puta BIEL MARTÍNEZ sempre fa que hi hagi paraules a lloar del rendiment que treu…RECORDAU QUE LA COSA JA VA A MENYS!!

photo_2016-12-22_09-51-25photo_2016-12-22_09-51-29photo_2016-12-22_09-51-34

TIC TAC TIC TAC…molts devien pensar això quan varen anar a fer la curses de  amb el cap més posat a la Tramuntana. Molta participació xendegueta a un lloscsben familiars. Començament de cursa per amunt i ritmes poc propis de la muntanya.

Bons resultats pel club ja que es va animar molta gent a fer-la. Molt possiblement els resultats d’aquest club s’hagin de mirar molt més per la participació a les curses que pels temps fets, però hi ha corredors que sempre criden l’atenció amb els tempassos que marquen. Des del club vos animam a participar de tot el que vos faci ganes i no penseu amb el temps ni papers bons o dolents, PARTICIPAR I UNA EXPERIÈNCIA MÉS A LA MOTXILLA. (llebre fes de llebre i tortuga fes de tortuga, però FES).

TRAMUNTANA TRAVESSA: fer quilòmetres amb atletes de talla internacional per la Serra sabent que la meta es troba a 130 km…posau-li el qualificatiu que trobeu vosaltres mateixos.

logo_ttcmm2016-1

Massanet ten vas de’s cap!! Molt bona feina, tanta sort que vas tenir vista i els vas deixar partir.

Varen ser un parell que es van engrescar amb sa Travessa sencera i apuntar-s’hi ja és d’admirar. Entrenar-la requereix de molta dedicació i quilòmetres a les cames. Enhorabona campions!!

photo_2016-12-22_09-58-51
½ TRAMUNTANA TRAVESSA: aquí hi havia el contingent més nombrós del club.

Variacions amb l’itinerari que alguns ja havien completat en anteriors edicions li donaven un nou aire a la carrera. La visita a Tossals va ser un punt determinant en els dos itineraris.
Aquesta prova estava envoltada per una mica d’incertesa, però el resultat final va ser un recorregut molt atractiu, uns avituallaments (sobretot els fideus amb brou) suficients, un marcatge impecable i una afluència de gent considerable.
Xendenguets i xendenguetes no en van faltar per seguir la prova.

SAP GREU DESPRÉS DE TANTA EUFÒRIA HAVER DE COMUNICAR QUE AIXÒ S’ACABA. Però abans se va fer el sopar de Nadal o final de temporada (com li volgueu dir). Es va celebrar a Can Lliro i la sorpresa la se’n van dur els organitzadors, ja que la gent es va treure una entrega de premis que a més d’un van posar la pell de gallina i el nuu al coll.

photo_2016-12-22_09-57-12

Comissió de festes i tots en general vareu deixar encara més amunt el significat que té formar part d’aquest grup que s’arreplega per sopar, fer unes cerveses, comprar a HOKO, comparar sabates i motxilles, planificar carreres, xerrar de GPS, xerrar d’entrenos,…i MOLT DE TAN EN QUAN anar a córrer o suar una mica!!


Pareix que hi va haver finishers d’altura i amb molt bona marca personal!!
De passada també van donar una lliçó que una entrega de premis com cal implica hores de feina i coordinació si es vol lluir una mica…Agafam nota per la propera vegada.
GRÀCIES PER AQUEST DETALLÀS PERÒ CREIM QUE NO HI HA RES QUE EVITI QUE LA COSA ARRIBI AL SEU FINAL O NO ACABI DE FUNCIONAR.

Possiblement sigui una de les coses que més sentit a aquest grup i amb la qual ens agradaria de poder anar-hi tots: ESTADA A SON AMER. Cada vegada que hi anam deim lo mateix: els petits de la casa són els qui més disfruten d’aquesta estada.

photo_2016-12-22_10-05-01

15665889_581410105395414_8746687135465692690_nPels gran és bona ocasió de poder gaudir de dos dies seguits de Tramuntana sense haver de fer la quantitat de quilòmetres que ens requereix.


QUAN LES COSES NO MARXEN…
Idoi si!! Com ja dèiem al començament de l’escrit pareix ser que la cosa no acaba de funcionar o que alguns/es no ho acaben d’entendre:
Tenim les muntanyes molt enfora i molt poca gent del club prové de tradició muntanyera, com la localització geogràfica suposa i condiciona una mica suposam. Alguns sí que participaven de carreres asfalteres o feien altre esport, i alguns no ens havíem vist mai fins el moment. Cap d’aquestes coses justifica el que està passant.
Vam crear el club amb el nom que duu perquè un xendenguet és aquell que no aspira a res perquè no pot o no vol, que tot li patina i un poc ningundis. Pareix ser que la filosofia no ha arrelat i que TOTS I TOTES vos heu fet responsables de:
– Augmentar les amistats que teníem
– Motivar-nos entre tots
– Fer del córrer una manera de viure
– Preocupar-vos dels altres
– Demanar consell i ajudar al mateix temps
– Fer venir ganes de millorar
– Crear nous ídols pels minixendenguets
– Arreglar un dia amb una sortida a córrer
– Superar límits
– Riure i fer riure
– Compartir indrets
En definitiva, la filosofia d’un xendenguet ha fet una passa més i s’ha anat engrescant en una roda de superació rere superació fins arribar al que avui en dia som: XANDUNGUETS, XUNGUETS, XERENGUETS, XANEXETS,…o simplement: gent que troba al club alguna cosa per compartir. ENHORABONA A TOTS I TOTES ELS QUE HO FEIS MARXAR AIXÍ DE BÉ!!
És a dir: HEU ROMPUT MOTLOS I EU DEIXAT PEL TERRA LA DEFINICIÓ DE XENDENGUET AMB LA GRAN PARTICIPACIÓ I GERMANOR ACONSEGUITS. Amb gent així es passa gust de proposar coses. MOLTES GRÀCIES!

photo_2016-12-22_09-53-33

PROPÒSITS D’ANY NOU:
La directiva es marca com a fites de cara a la propera temporada:
1. Millorar la formació del xerpa i intentar que es posin senyalitzacions dins Santa Cirga / Son Galiana

2. Augmentar la participació dels intengrants de la directiva a les curses de la Copa o Lliga de curses

3. Engrescar als membres del club per participar de la vida activa del club.

4. Intentar començar un seguit d’excursions. NOTA: quedarà a Manacor i no podrà participar de l’eixida el primer o primera que dugui algún element o actitud que pronostiqui CÓRRER. És a dir: caminar, berenar, caminar, dinar, caminar, cotxe!

5. Tornar recordar que les propostes que ens arribin ajuden al creixement del club: xendenguets@gmail.com

La propera connexió ja haurà de ser de MICELI!!!! Segur que no ens perdem!! Moltes gràcies pel detallàs que vareu tenir!!

 

 
Ja fa cosa de tres anys,
RUN RUN RUN
Ja fa cosa de tres anys,
RUN RUN RUN
va nèixer un petit club
ben xendenguet
ben xendenguet
molt alluny de la muntanya
i amb pendents ben asfaltades
RUN RUN RUN
Camistes estampades
RUN RUN RUN
Corredores ses més guapes
RUN RUN RUN
Han anat per tot arreu,
per tot arreu, per tot arreu
Ja ens coneixen per Itàlia
i ens esperen més muntanyes
RUN RUN RUN.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s