PRESENTACIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA DE LA FEDERACIÓ BALEAR DE MUNTANYA

Dia 7 de gener d’aquest any es va fer la presentació de la nova Junta Directiva de a Federació Balear de Muntanya i Escalada a la qual el nostre club està adscrita, a part de també estar adscrits a la federació espanyola de muntanya.

Vos donam a conèixer a continuació els temes que es varen tractar i al final aportarem algunes reflexions que ens suposen els mateixos i el tractament dels exposats per part de la federació. També vos convidam a treure les vostres pròpies reflexions i que ens les faceu arribar per si es poden convertir en idees o propostes de millora per fer arribar als responsables de la federació.

 

 1. Es presenten els integrants de la junta i s’especifiquen les seves funcions o àrees d’actuació. Es presenta la figura de Rafa Ramos que s’encarregarà d’apropar clubs i federació. S’ofereix per donar el seu telèfon, el seu mail i desplaçar-se, si cal, fins a indrets més propers als clubs.

 

 1. Es presenten les cobertures temporals per 1 dia, que es poden contractar fins el dia abans de fer una sortida. 2’50 € per cobertura equivalent a A Balear i 4€ per cobertura equivalent a B Balear.

 

 1. Es faran cursos impartits per l’EBAM encaminats a augmentar la seguretat a les sortides per muntanya. Es comenta la figura de guia benèvol, el qual proposa les sortides dins un club sense ser guia ni tenir formació, sols amb el coneixement de l’itinerari a realitzar. Qui realitizi aquest curs tindrà un carnet amb una cobertura de responsabilitat civil ampliada.

Es proposa des d’un dels clubs oients que hi hagi unes places reservades i gratuïtes per a membres de clubs afiliats a la FBME.

 

 1. El tinent del GREM ens informa que es faran unes formacions per augmentar la seguretat a la muntanya. Es donarà formació sobre unes apps i sobre nocions bàsiques a tenir en compte a les sortides a la muntanya. La idea és que alguns membres del club es formin amb ells per després fer extensiva la formació a la resta de gent del club.

Es deixa clar que nigú ha pagat mai cap cost d’un rescat, però si es comenta que es podrien aplicar sancions davant negligències i movilitzacions innecessàries dels bens, tant humans com materials, que impliquen un rescat.

 

Fins aquí és la informació que la Federació ens va fer arribar. A partir d’aquí incloem les intervencions fetes pels clubs assistents.

 • Un membre d’un club demana si es pot dir el pressupost de que disposen per gastar en els propers 4 anys.
 • S’informa que la mateixa cobertura de la llicència a Andalusia val 20€ menys, amb l mateixa companyia asseguradora.
 • No s’han presentat els comptes del 2016
 • Es demana per les ajudes que la federació dóna. Es comenta que els vols es cobreixen en part per una ajuda a nivell de conselleria (no molt elevada com podeu saber) i queda enlaire si aquesta ajuda està en consonància al fet de poder demanar descompte de resident. Sobre les ajudes que la federació dóna, comenten que aquestes ajudes es destinen a expedicions. Es fa la reflexió que si el perfil de l’esportista de muntanya ha canviat, no seria convenient que canviàs també l’assignació de les ajudes?
 • Es demana claretat en els criteris de selecció a nivell autonòmic: conèixer qui són els seleccionadors, quins els seleccionats, quin procés de selecció s’ha seguit. Fins a dia d’avui tots aquests passos no són de coneixement públic.
 • Es demana quina feina s’està fent sobre els drets de pas a determinades localitzacions de Mallorca. Contesten que ens enviaran informació per saber quines zones presenten problemàtica, però no aclareixen quina és la seva postura ni com estan tractant el tema.
 • Els remarquen que la constitució de la nova junta no està clara en els termes assemblearis redactats i presents als estatuts de la federació. També comenten el desconeixement de les eleccions a la mateixa Junta.

 

DES DE LA JUNTA DELS XENDENGUETS…

Encara no ens han fet arribar ni cap telèfon ni cap adreça de correu electrònic de la persona que ha de servir de nexe entre els clubs i la Federació Balear de Muntanya i Escalada. Pareixia senzill que l’hagués facilitat al mateix moment de la reunió feta.

 

Es doblers dels quals disposa la federació son provinents de fons públics. Resulta molt greu i una falta de transparència total que no es presentin els comptes de les despeses realitzades ni la previsió d’inversions a començament d’any.

 

El fet de poder formar part de la selecció autonòmica de l’esport que es practiqui, sempre pot ser un element de motivació per a qualsevol esportista de qualsevol nivell. No es coneixen els criteris ni de la tria del seleccionador de les diferents seccions esportives ni els que segueix el propi seleccionador per elegir els esportistes. No seria gens complicat fer públics aquests criteris.

Teniu alguna idea per proposar la selecció dels esportistes per a la secció de carreres de muntanya?

 

Amb algunes coses hi podem estar més d’acord o en major desacord, i sabem que posar-se al cap davant de qualsevol empresa no és senzill i que difícilment es farà be per tots. Però el que no pot ser de cap manera és que les actuacions i despeses econòmiques que es facin no estiguin comunicades ni accessibles a tot el públic. No hi pot haver falta de transparència.

 

Recordam als membres del club que qualsevol dubte o proposta que tingueu sobre els temes tractats i altres que no s’hagin tocat, ens els faceu arribar al correu del club per fer-los públics i que arribin a la Federació, la qual té els recursos necessàries per poder fer realitat aquestes idees que teniu.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s